Taxatievergelijk.nl
De vergelijk website voor een taxatie

Kan ik ook een woonboot laten taxeren?

Kan ik ook een woonboot laten taxeren?
Ja dat kan uiteraard, echter dit is een expertise die helaas niet alle taxateurs bezitten. Ervaring met het taxeren van woonboten is in dit geval zeker vereist. Een woonboot of woonschip is van ijzer en kan al dan niet varen. In principe heeft een woonboot een vaste aanlegplaats maar is het qua constructie een echte boot, die zich ook kan voortbewegen. Een woonboot zonder vaste ligplaats is niet zoveel waard, want dan is het niet meer dan een boot zonder rechten om die als woning te mogen gebruiken. Het taxeren van een woonboot is uiteraard niet hetzelfde als een woonhuis. Bij een taxatie van een woonboot met ligplaats bepaalt de ligplaats een heel groot deel van de waarde van het totale object. Iedere ligplaats met daarop een woonboot of woonark is uniek in zijn soort. U treft bijna nooit identieke woonarken aan bij de woonarkligplaatsen. Doordat ze uniek zijn in hun soort, ontbreekt het aan vergelijkbare objecten.
Een woonboottaxateur heeft een grote kennis en veel ervaring met de woonbotenmarkt en de daarbij behorende taxatie waarden.
Een woonboot is een roerend goed. Dit in tegenstelling tot een woonhuis. Dit maakt al een groot verschil en vraagt dus òm de juiste expertise.
De woonbotenmarkt en taxaties voor woonboten is uiteraard een kleine markt waardoor de meeste taxateurs helaas niet de juiste kennis en
ervaring hebben om een woonboot of woonark te taxeren.

Wanneer heeft u een taxatierapport van een woonboot of woonark nodig:

* Financieringsaanvraag bij aankoop.

* Bij financiering van verbouw of renovatie van uw woonboot.

* Uw huidige hypotheek verloopt.

* Bij scheiding, verdeling erfenis,nalatenschappen etc.

Uiteraard wordt in het rapport de ligplaats (locatie) beoordeeld maar wordt er zeker ook ruime aandacht besteedt aan de technische staat van een woonboot.

Het is van groot belang dat er regelmatig gekeken wordt naar het casco, zowel beton als ijzer, en daar waar nodig te laten repareren Een deskundig onderzoek is dan ook gewenst, want men spreekt hier over de "fundering van het huis".

De financiering van woonarken en schepen is een apart verhaal. Om voor een Woonboothypotheek in aanmerking te komen, moet uw woonboot een vaste ligplaats hebben waar permanente bewoning is toegestaan. Hierbij moet sprake zijn van een legale ligplaats met een overdraagbare langlopende ligplaatsvergunning.

Let ook op de consequenties van wonen op water voor hypotheek, verzekeringen en kosten voor onderhoud van de woning. Hier zijn vaak andere voorwaarden aan verbonden.


Taxatie nodig? Vergelijk en bespaar


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2004 ruim 110.534 aanvragen - Totaal 13.780 beoordelingen
Gemiddelde score 8,3