Taxatievergelijk.nl
De vergelijk website voor een taxatie

Werkwijze Taxatievergelijk.nl

 1. In slechts 7 eenvoudige stappen uw taxatie:

  Stap 1: Vergelijken
  Vul de plaats of postcode in van het adres dat getaxeerd dient te worden. Selecteer eventueel een ander geschatte woningwaarde, doel, NHG ja/nee, verbouwing ja/nee, validatie en eventueel extra diensten in de “Keuzehulp”. Zorg ervoor dat u de geschatte woningwaarde van de woning en eventuele bijgebouwen weet. U kunt eventueel op internet de vraagprijs of de WOZ waarde opzoeken.

  Stap 2: Offerte aanvragen
  Vraag een offerte aan bij de taxateur van uw keuze en u ontvangt deze per e-mail.

  Stap 3: Afspraak maken
  Wilt u gebruik maken van onze offerte, dan heeft u 2 mogelijkheden om deze te bevestigen:
 2. De button "Direct afspraak maken" die gelijk op de pagina staat nadat u de offerte aanvraag heeft gedaan;
 3. In de offerte die u via de e-mail heeft ontvangen kunt u de button "Afspraak maken" aanklikken;

  Geef een datum en tijdstip op waarop u zelf aanwezig kunt zijn bij de taxatie. Wij kunnen dan rekening houden met uw voorkeur. Uiteraard kunnen we eerst ook samen bekijken wat de mogelijkheden zijn in samenspraak met de verkoper en/of verkopende makelaar.

  Stap 4: Opdrachtbevestiging
  Na het administratief verwerken van uw gegevens ontvangt u van BIJN.nl de definitieve opdrachtbevestiging per e-mail. Om de snelheid te bevorderen zal BIJN.nl de taxateur rechtstreeks vragen om met u of de verkopende partij contact op te nemen voor het inplannen van de afspraak. Lees de opdrachtbevestiging goed door.

  Stap 5: Documenten verzamelen
  Nadat u opdracht heeft gegeven worden verschillende documenten opgevraagd. O.a. bij het kadaster maar ook indien een aan te kopen woning bij de verkopende makelaar. De volgende documenten zijn bijvoorbeeld nodig; (voorlopig)koopovereenkomst, akte van levering, recente beschikking WOZ, stukken van VvE. Indien u heeft gekozen voor een validatie zal alles worden ingevoerd in het validatie instituut (NWWI, TVI, TaxateursUnie of IValidatie).

  Stap 6: Opname
 4. U ontmoet de taxateur voor de woning
 5. Samen met de taxateur loopt u door de woning, indien eventueel aan te kopen woning met de verkoper en/of verkopende makelaar. Tijdens de opname worden er fotos gemaakt.
 6. Tijdens de opname kunt u vragen stellen aan de taxateur.
 7. Na afloop geeft de taxateur indien gewenst (zonder de verkopende makelaar en/of verkoper erbij) een korte toelichting.

  Stap 7: Taxatierapport
  De taxateur stelt het taxatierapport verder op met daarin minimaal referentiepanden en bepaalt uiteindelijke de marktwaarde. Indien u heeft gekozen voor een validatie zal alles daarna worden doorgestuurd naar het validatie instituut (NWWI, TVI, TaxateursUnie of IValidatie). Deze zullen het taxatierapport daarna valideren. Zodra het taxatierapport gereed is ontvangt u van ons een betalingsverzoek. Na betaling kunt u daarna het rapport direct downloaden.

Sinds 2004 ruim 110.932 aanvragen - Totaal 13.781 beoordelingen
Gemiddelde score 8,3