Taxatievergelijk.nl
De vergelijk website voor een taxatie

Wat is NVR rentmeesters?

NVR betekend Nederlandse Vereniging van Rentmeesters. Een Rentmeester is een vastgoedspecialist in het landelijk gebied, het overgangsgebied naar de stad en de stadsrand. Bij alle vragen over onroerend goed zoals functieverandering, taxaties, onteigening of planschades is de hulp van een gespecialiseerde vastgoeddeskundige zeer noodzakelijk. In maart 1904 kwamen twaalf rentmeesters bijeen met een gemeenschappelijk doel: kwaliteitshandhaving van de beroepsgroep. Deze 12 renmeesters richten de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters op. Sinds 2005 de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Rentmeesters. Rentmeesters NVR verrichten hun werkzaamheden volgens een gedragscode waarop alle leden zijn aan te spreken. Bij de NVR staan kwaliteit, deskundigheid en integriteit hoog in het vaandel.

Rentmeesters NVR zijn probleemoplossers met visie. Tot de diensten van een rentmeester behoren onderhandelen, beheren, taxeren, organiseren en coördineren. Een Rentmeesters NVR kan werkzaam zijn voor uw als particulier maar ook voor de overheid, terreinbeheerders en zeker ook bedrijven.

Het beroep rentmeester bestaat al eeuwen. Voorheen was de rentmeester in dienst van een grootgrondbezitter. De rentmeester richtte zich met name op beheer. Daartoe behoorden het innen van de pacht, de verkoop van hout, de opbrengst van de jacht en de aan- en verkoop van onroerende zaken. Maar tijden veranderen en de rentmeester beweegt mee. De persoon die vroeger veelal door het veld liep, rekent nu ook de vergadertafel tot zijn werkterrein. Rentmeesters worden lid van de vereniging door de aanvullende waarde die de NVR biedt. Rentmeesters NVR mogen het logo afbeelden op hun huisdrukwerk, folders, brochures en website. Het logo/merk is voor (mogelijke) opdrachtgevers een keurmerk voor kwaliteit maar ook zeker integriteit. De NVR kent een systeem van Permanente Educatie. Rentmeesters NVR hebben de verplichting om hun kennis en vaardigheden op peil te houden. Dit houdt dus in dat ze veel moeten bijscholen.

Het vakgebied van de rentmeester is breed en best ingewikkeld. De vereiste specifieke kennis is niet langer te bundelen in één enkel persoon. De Rentmeester NVR kan die kennis inwinnen bij gespecialiseerde collega’s uit zijn netwerk bij de vereniging. Kringbijeenkomsten en andere NVR bijeenkomsten zijn gelegenheden bij uitstek om kennis te vergaren, kennis uit te wisselen en te netwerken.


Taxatie nodig? Vergelijk en bespaar


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2004 ruim 110.534 aanvragen - Totaal 13.780 beoordelingen
Gemiddelde score 8,3